Basisschool

Samen werken we aan een mooiere, waardevolle wereld

Naar de basisschool

Op KC Eigen-Wijs leren we de leerlingen wat eigenaarschap is. Eigenaarschap leidt tot motivatie en motivatie leidt tot eigenaarschap. Motivatie is voor het leren heel belangrijk. Motivatie komt van binnenuit, wanneer je als kind de handvatten hebt en de kansen krijgt om jouw leerdoelen binnen je bereik te brengen wordt je motivatie steeds groter.

We creëren een fijn en prettig klimaat, waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en graag naar school komen.

Hoe we werken in de onderbouw

We leren de kinderen kennis maken met de wereld om hen heen. Dit bieden we zoveel mogelijk in samenhang aan, door thematisch te werken.

In de onderbouw doen we dit aan de hand van de methodiek Speelplezier. Met de methodiek Speelplezier wordt gewerkt, gespeeld en geleerd.
In groep 1 en 2 worden alle ontwikkelgebieden aangeboden volgens de methodiek Speelplezier. De leerlingen van groep 3 werken en spelen in de middaguren met Speelplezier. Het aanbod is op die momenten groep overstijgend.

Hoe we werken in de midden- en bovenbouw

In de midden- en bovenbouw werken we thematisch via het curriculum van IPC. Elke middag wordt er in groepen 4 t/m 8 gewerkt met de thema’s (units) van het IPC.

Het International Primary Curriculum (IPC) is een lesprogramma voor de creatieve en zaakvakken op basisscholen over de hele wereld, waarbij leren centraal staat. Voor alle creatieve- en zaakvakken zijn er duidelijke en uitdagende doelen. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en burgerschap.

Waar we in geloven ...

Eigenaarschap leidt tot motivatie en motivatie leidt tot eigenaarschap. Motivatie is voor het leren heel belangrijk. Motivatie komt van binnenuit, wanneer je als kind de handvatten hebt en de kansen krijgt om jouw leerdoelen binnen je bereik te brengen wordt je motivatie steeds groter.

School is voor ons meer dan leren

Op KC Eigen-Wijs laten we kinderen groeien tot een waardevol mens, die bijdragen aan een mooiere wereld, waarin duurzaamheid in de brede zin van het woord een belangrijke rol krijgt. Duurzaamheid op het sociale vlak, het samen leven en leren. Ecologisch; het nieuwe gebouw zal energieneutraal zijn, we willen kinderen bewust maken van de wereld om hen heen, dat we er zuinig op moeten zijn.

Spreekt dit je aan? Maak dan een afspraak of kom kennismaken.

Praktische info​

Om samen een vliegende start te maken mag je kind al komen ‘wennen’ op school. Zo kan het met een fijn gevoel starten als de eerste schooldag komt.

Kennismaken

Je kind kan op elk willekeurig moment worden aangemeld. Wanneer het vier jaar wordt kan het naar school. Spreekt de basisschool en wil je je kind aanmelden, vul dan vlug het formulier in.

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.

Contact Form - Inschrijven